Image
Genoeg 136
Genoeg
Nummer 136 van 2023
€ 7,95

In dit nummer oa:

Het genoeg van Matthijs van de Sande Bakhuyzen

Niet meegaan in de ratrace. Dat is het ideaal van acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Maar hij heeft nog altijd te veel spullen en te weinig tijd. Hij is fel tegen het kapitalisme, wil zijn smartphone niet meer gebruiken om gevoelens weg te drukken en pleit ervoor om regelmatig rust te nemen door een dutje te doen.

Weg met die smartphone

Intensief smartphonegebruik verslechtert je concentratievermogen en communicatieve vaardigheden en maakt je minder gelukkig.  Genoeg-redacteur hing zijn smartphone daarom in mei vorig jaar aan de wilgen. Hoe bevalt hem dat en wat draagt het bij aan een prettiger leven?

Portret van Teun Toebes

De 23-jarige Teun Toebes heeft een missie: een menswaardiger bestaan voor mensen met dementie. Om daar aan bij te dragen, woont de verpleegkundige en student zorgethiek al tweeënhalf jaar in een verpleeghuis. Tot juni toert hij door het land met een interactief theatercollege gebaseerd op zijn boek VerpleegThuis.

Reportage: bloembollen voor de buurt

Hoe maak je van je wijk een thuis? In de kwetsbare Rotterdamse wijk Carnisse doen ze dat onder andere met een jaarlijkse ‘bollenplantdag’. Op deze dag komt iedereen samen om de wijk in bloei te zetten. Genoeg-medewerker Chantal van der Geest was erbij.

Tell a friend

Populaire abonnementen

Bergen Magazine nr 3 2023 , Bergen Magazine nr 2 2023 , Bergen Magazine nr 5 2023

Bergen Magazine

Vanaf € 19,95
Genoeg 140 , Genoeg 139 , Genoeg 137

Genoeg

Vanaf € 19,95

Geen aanbieding missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang mooie aanbiedingen in je mailbox!