Image
Tijdschrift De Helling najaar 2022
Tijdschrift De Helling
Nummer 3 van 2022
€ 9,90

WERK IN DE GROENE INDUSTRIE

  • Voor schrijver en wetenschapper Jason Hickel is het duidelijk: als we de ernst van de klimaatcrisis onder ogen zien, moeten we de economie radicaal omgooien. Weg van de kapitalistische obsessie met economische groei en toe naar universele publieke voorzieningen. Want de groene transitie kan alleen slagen als zij ook sociaal is. Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, ging met Hickel in gesprek over de implicaties van 'degrowth'.
  • Een sector waar de groene transitie in ieder geval een grote impact op gaat hebben, is de zware industrie. Deze sector moet de komende tijd een enorme omslag maken. Wat betekent dit voor werknemers en hoe zorgen we ervoor dat zij allemaal goed terechtkomen? Die vragen staan centraal in het dossier van deze Helling.
  • Ook het interview met Lavinia Steinfort sluit naadloos aan op het pleidooi van Hickel. Volgens Steinfort is het namelijk hoog tijd om de Nederlandse energievoorziening te deprivatiseren en weer publiek te maken.
  • Verder in deze Helling een debat tussen twee oud-directeuren van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks over de linkse samenwerking, een antwoord op de vraag of kernenergie de toekomst heeft, een gesprek met econoom Maja Göpel over onderwijs in duurzaamheid, een hartstochtelijk pleidooi voor meer stadslandbouw en natuurlijk de boekrecensies en de columns van Daniëlle Hirsch, Andrée van Es en Simon Otjes.

Tell a friend

Populaire abonnementen

Bergen Magazine nr 3 2023 , Bergen Magazine nr 2 2023 , Bergen Magazine nr 5 2023

Bergen Magazine

Vanaf € 19,95
Genoeg 140 , Genoeg 139 , Genoeg 137

Genoeg

Vanaf € 19,95

Geen aanbieding missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang mooie aanbiedingen in je mailbox!