Image
Het Weer Magazine 1 2024
Het Weer Magazine
Nummer 1 van 2024
€ 7,95

De koudegolf van 2012

Weet u het nog? De schaatsliefhebbers onder ons zullen zich ongetwijfeld de hele mooie koude periode van februari 2012 nog herinneren. Het is de meest recente koudegolf, inmiddels alweer twaalf jaar geleden. Het was een bijzondere periode in ons opwarmende klimaat met bijna twee weken onafgebroken volop winter.(foto: Marco van den Bogaerde)

De grote zonsverduistering op 8 april 2024

Liefhebbers van zonsverduisteringen hebben hem al jaren op hun lijstje staan: de eclips van 8 april 2024 in Noord-Amerika. Op die datum wordt de zon in een bijna 200 kilometer brede zone enige tijd door de maan aan het zicht onttrokken. Zo ver van tevoren is het precieze weer lastig te voorspellen. Gelukkig valt er wel al veel te zeggen over de bewolkingsgraad in deze periode en waar de kans het grootst is om deze spectaculaire totale zonsverduistering te kunnen zien. (foto: Casper ter Kuile)

Sneeuwdump

n diverse media werd er dagenlang voor gewaarschuwd: Nederland zou bedolven worden onder een pak sneeuw. Er werd zelfs gesproken van een ‘sneeuwbom.’ De sneeuw is op 17 januari gekomen, maar bleef een stuk zuidelijker dan eerst was voorzien. Alleen in Zuid-Limburg was sprake van langdurige en soms zware sneeuwval, met een totaal sneeuwpakket van tot wel 28 centimeter op de Vaalseberg. Het leverde prachtige plaatjes op (foto: Jelle Muller)

 

Tell a friend

Populaire abonnementen

Geen aanbieding missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang mooie aanbiedingen in je mailbox!