Image
Alles over Erven  2 2023
Alles over Erven magazine
Nummer 1 van 2023
€ 4,95

‘Onterven is altíjd gevaarlijk,’ zegt familietherapeut en publicist Else-Marie van den Eerenbeemt. ‘Doe dat niet. Je geeft je kind een mokerslag.’ We gingen met haar in gesprek over nalaten binnen samengestelde gezinnen.

Help! Ik ben executeur ‘Ja’ zeggen tegen de vraag of je executeur-testamentair wil worden is makkelijk gedaan. Maar in de praktijk is het werk dat daarbij komt, kijken soms best ingewikkeld en lastig. Martine Verdonk werd op verzoek executeur van haar aangetrouwde tante. Voor Alles over Erven vertelt zij wat er allemaal kwam kijken bij het afhandelen van de nalatenschap.

Geen standaardgezin? Dan ook geen standaardregeling. Ze zijn er steeds meer: samengestelde gezinnen, of patchwork families. Kan de wettelijke regeling, die voor ‘normale’ gezinnen prima kan werken, hierin voorzien? Nee, zeggen verschillende experts. Zij pleiten voor een bredere kijk: wees voorbereid, ga met elkaar om de tafel, en leg je wensen en plannen vooral vast in een testament.

Hoe help ik mijn (klein)kind na afschaffing van de jubelton? Nu de jubelton per 1 januari 2023 is versoberd en per 1 januari 2024 zelfs wordt afgeschaft, zoeken mensen naar andere mogelijkheden om – liefst belastingvrij – hun (klein)kinderen te helpen, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een huis. Wat kan nog wél?

Tell a friend

Populaire abonnementen

Geen aanbieding missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang mooie aanbiedingen in je mailbox!